6 Dec 2017

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a lansat, în data de 30 noiembrie, una din principalele sale publicații, Raportul privind migrația în lume, cu ocazia celei de-a 108- a reuniuni a Consiliului OIM la Geneva.

Raportul este structurat în două părți ce prezintă problemele actuale în domeniul migrației. Combină o prezentare de ansamblu a dinamicii migrației actuale cu o analiză aprofundată a noilor probleme care au apărut și care au reprezentat provocări pentru mobilitatea umană. Raportul include capitole ce tratează aspecte precum conectivitatea transnațională, relatările mass-media referitoare la migranți și migrație, extremismul violent și excluderea socială.

La evenimentul de lansare a raportului, William Lacy Swin, director general al OIM, a subliniat importanța de a asigura o descriere echilibrată a realităților actuale ale migrației, riguroasă din punct de vedere analitic și bazată pe dovezi, în contextul în care există un exces de informații și concepții greșite asupra migrației. Este deosebit de important să înțelegem mobilitatea umană, având în vedere volumul mare de migranți internaționali, care a atins cifra de aproximativ 244 milioane de persoane în anul 2015. Reprezentând 3,3% din populația globală, numărul migranților continuă să crească la nivel global.


Sursa: IOM UN Migration Agency Launches 2018 World Migration Report

Descarcă raportul în limba engleză: WORLD MIGRATION REPORT 2018

 

Proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Pentru mai multe informații despre Programul de Cooperare Elvețiano-Român accesați: www.swiss-contribution.ro și www.swiss-contribution.admin.ch/romania
Acest website nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian.
Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Centrul de Documentare şi Cercetare în Domeniul Integrării Imigranţilor
This website does not necessarily reflect the position of the Swiss government. Responsibility for its content lies entirely with the Research and Information Center on Immigrant Integration.