21 Noi 2017

Consiliul Europei vine în sprijinul voluntarilor care predau cursuri de limbă și acomodare culturală noilor refugiați și imigranți. Începând din 17 noiembrie 2017, pe platforma www.coe.int/lang-refugees, Consiliul Europei pune la dispoziție, gratuit, un pachet de materiale didactice și suport practic adaptat la nevoile refugiaților. Acest pachet cuprinzător este disponibil în șapte limbi – engleză, franceză, germană, olandeză, italiană și turcă și are în vedere pregătirea refugiaților și imigranților pentru a face față situațiilor cotidiene, cum ar fi consultarea unui medic, utilizarea transportului în comun sau completarea unui formular.

Lansarea oficială a pachetului de suport va avea loc în zilele de 22 și 23 noiembrie la Strasbourg, într-un eveniment ce va reuni peste 70 de asociații și grupuri active care desfășoară programe de integrare legate de cunoașterea limbii și acomodarea culturală. La eveniment vor participa și reprezentanți ai Comisiei Europene, Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR) și ai autorităților regionale și naționale.

Pachetul de suport face parte din programul de lungă durată al Consiliului Europei pentru integrarea lingvistică a migranților adulți.

Mai multe detalii:

Sursa: Consiliul Europei

Proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Pentru mai multe informații despre Programul de Cooperare Elvețiano-Român accesați: www.swiss-contribution.ro și www.swiss-contribution.admin.ch/romania
Acest website nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian.
Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Centrul de Documentare şi Cercetare în Domeniul Integrării Imigranţilor
This website does not necessarily reflect the position of the Swiss government. Responsibility for its content lies entirely with the Research and Information Center on Immigrant Integration.