28 Iul 2016

În perioada 20 - 21 octombrie, Academia Europeană de Drept (ERA) va organiza în Trier (Germania) conferința anuală pe tema legislației europene în materie de azil.

Obiectivul conferinței este de a aborda criza refugiaților și provocările ridicate de aceasta asupra sistemelor de azil de la nivel european și național, din perspectiva practicienilor din domeniul juridic. Scopul conferinței este de a oferi juriștilor informații actualizate despre Sistemul European Comun de Azil și despre realitățile din teren.

Temele-cheie ale dezbaterilor:

  • Reforma sistemului european comun de azil: situația actuală
  • Mecanisme de împărțire a responsabilităților: Dublin III vs Dublin IV, transfer și relocare.
  • Centrele de primire ”hotspot” – cum funcționează în practică și care este rolul lor?
  • Acordul UE – Turcia. Primele lecții învățate.
  • Încadrarea țărilor în categoria ”sigure”: analiză comparativă.
  • Provocările legate de cererile colective în procedura de azil și reforma Directivei privind procedura de azil
  • Statutul de refugiat și protecția subsidiară în practică: discrepanțele și opțiunile actuale în ceea ce privește reforma Directivei privind standardele minime
  • Jurisprudența recentă a CJUE și CEDO în domeniul dreptului de azil

Conferința se adresează angajaților din organismele internaționale și instituțiile naționale cu atribuții în materie de azil, avocaților și judecătorilor, lucrătorilor din ONG-uri.

Detalii:

https://www.era.int/cgi-bin/cms?_SID=NEW&_sprache=en&_bereich=artikel&_aktion=detail&idartikel=125829

Proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Pentru mai multe informații despre Programul de Cooperare Elvețiano-Român accesați: www.swiss-contribution.ro și www.swiss-contribution.admin.ch/romania
Acest website nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian.
Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Centrul de Documentare şi Cercetare în Domeniul Integrării Imigranţilor
This website does not necessarily reflect the position of the Swiss government. Responsibility for its content lies entirely with the Research and Information Center on Immigrant Integration.