24 Iul 2017 - 28 Iul 2017

Centrul de Documentare și  Cercetare în Domeniul Integrării Imigranților (CDCDI) din cadrul Asociației Române pentru Promovarea Sănătății (ARPS), selectează participanți pentru școala de vară în domeniul migrației, care va avea loc în luna iulie 2017, la București.

Școala de vară internațională ”Advocacy and migration policies” se adresează studenților și profesioniștilor care lucrează în domeniul migrației și drepturilor omului, interesați să dobândească noi informații despre migrație, din diferite perspective, să cunoască teoreticieni și practicieni în domeniu și să schimbe idei și know-how despre politicile în materie de migrație.

Informații despre școala de vară vor fi disponibile la adresa: http://www.summerschool.cdcdi.ro

Data și locația:

24 - 28 iulie 2017

Institutul de Cercetare a Calității Vieții (ICCV) - partener în eveniment

București (România), Calea 13 Septembrie , Etaj 2, camera 234, sector 5 (clădirea Academiei Române)

Principalele teme:

 • Politicile privind migrația în țările de destinație: actorii importanți și procedurile
 • Migrația în scop de muncă și azilul
 • Serviciile de asistență pentru migranți
 • Opinia publică/percepții despre refugiați și migranți
 • Statisticile privind migrația/Seturi de date cantitative
 • Instrumentele și tehnicile de advocacy utilizate în politicile din domeniul migrației

Structura sesiunilor:

Sesiunile vor oferi o abordare multidisciplinară asupra subiectelor, vor fi interactive, încurajând participarea în cadrul dezbaterilor, atelierelor de lucru și exercițiilor. Fiecare zi va fi alocată câte unui subiect. Sesiunile din prima parte a zilei vor fi rezervate pentru prezentări iar cele de după amiază vor combina prezentări, exerciții, ateliere de lucru, vizite, proiecții de filme și dezbateri.

Profilul participanților:

Școala de vară este deschisă atât studenților interesați în politicile de migrație cât și profesioniștilor care lucrează în domeniul migrației.

Condiții de eligibilitate:

 • Diplomă de licență / master într-un domeniu relevant (de exemplu, științe sociale, drept, economie etc.)
 • Experiență profesională semnificativă în domeniul migrației
 • Foarte bună cunoaștere a limbii engleze (scris și vorbit)
 • Disponibilitatea de a participa la întregul program

Înscrierea candidaturilor:

Persoanele interesate să participe la școala de vară sunt rugate să trimită un CV, împreună cu un eseu, la adresa de email office@cdcdi.ro.

Cerințe pentru eseu:

 • Să abordeze unul din următoarele subiecte: politicile în materie de migrație în țările de destinație, practicile referitoare la migrație și serviciile de asistență pentru migranți, percepția publică asupra refugiaților și migranților;
 • Să aibă maximum 1500 de cuvinte cuprinzând titlul, rezumatul (abstract-ul), corpul textului, referințele & datele de contact. Să fie redactat în limba engleză, cu caractere Times New Roman, dimensiunea 12, la distanța 1,5 între rânduri.

Eseurile vor trece prin două evaluări independente și anonime.

Numărul de locuri disponibile: 25. Pentru participanții selectați organizatorii vor asigura cazarea, masa și materiale. Cheltuielile de transport vor fi rambursate în limita sumei de 350 CHF/participant.

Important: Participanții sunt așteptați să sosească cu o zi înainte de începerea școlii de vară și să plece la o zi după încheiere. Limba de desfăsurare va fi engleza.

Date importante:

 • 30 aprilie 2017 - termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor
 • 31 mai 2017 - notificarea participanților

Evenimentul face parte din proiectul ”Dezvoltarea unei rețele de organizații active în domeniul migrației” (EMINET), co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Partenerii în proiect sunt Academia de Advocacy din Timișoara și Centrul de Cercetare și Comunicare Interculturală (CCCI) din Iași.

Proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Pentru mai multe informații despre Programul de Cooperare Elvețiano-Român accesați: www.swiss-contribution.ro și www.swiss-contribution.admin.ch/romania
Acest website nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian.
Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Centrul de Documentare şi Cercetare în Domeniul Integrării Imigranţilor
This website does not necessarily reflect the position of the Swiss government. Responsibility for its content lies entirely with the Research and Information Center on Immigrant Integration.