24 Iul 2017 - 28 Iul 2017

În săptămâna 24-28 iulie, la București, are loc școala de vară internațională ”Advocacy and migration policies”, organizată de Centrul de Documentare și Cercetare în Domeniul Integrării Imigranților (CDCDI) din cadrul Asociației Române pentru Promovarea Sănătății (ARPS) în parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calității Vieții (ICCV).

Participanții înscriși și selectați în urma unui proces de evaluare academică provin din România, Italia, Ucraina, Grecia, Albania, Turcia, Finlanda, Moldova, Georgia, Croaţia, Cehia, Regatul Unit, Armenia, Irlanda, Serbia, Azerbaidjan, Polonia, Uzbekistan și Egipt.

Specialiști din domeniul migrației vor oferi participanților cursuri teoretice și aplicate care vor acoperi noțiuni aprofundate despre politicile migraționiste în țările de destinație, dreptul la azil, migrația în scop de muncă, prelucrarea datelor privind migrația și opinia publică despre migranți și refugiați.

În afară de noțiunile teoretice, în programul școlii de vară sunt prevăzute vizite la organizații din domeniul migrației din București, precum Agenția ONU pentru Refugiați, Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România și AIDrom.

Programul complet: The CDCDI international summer school „Advocacy and migration policies”, Bucharest, Romania, 24 – 28 July 2017

Evenimentul face parte din proiectul ”Dezvoltarea unei rețele de organizații active în domeniul migrației” (EMINET), co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Partenerii în proiect sunt Academia de Advocacy din Timișoara și Centrul de Cercetare și Comunicare Interculturală (CCCI) din Iași.

Proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Pentru mai multe informații despre Programul de Cooperare Elvețiano-Român accesați: www.swiss-contribution.ro și www.swiss-contribution.admin.ch/romania
Acest website nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian.
Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Centrul de Documentare şi Cercetare în Domeniul Integrării Imigranţilor
This website does not necessarily reflect the position of the Swiss government. Responsibility for its content lies entirely with the Research and Information Center on Immigrant Integration.